2022 – En hızlı dns adresleri

Öncelikle Dns nedir ve ne işe yarar bunu araştıralım.Dns açılımı türkçesiyle Alan Adı Sistemi anlamına geliyor arkadaşlar sitelerimizin IP adresleriyle bağlantı kurup yani ilişkiyi kurup ziyaretçilerin sunucuya yada siteye bağlanmasını sağlıyor şöylede açıklayabiliriz dns , ip ve internet sitenizin arasında köprücük olarak tanımlayalım.Aşşağıdaki top10 tablosu göreceksiniz ben sizlere 14 farklı dns adresini yayınlayacağım içlerinden istediğinizi seçip kullanabilirsiniz ayrıca nasıl dns ekleyeceğimizi görsel olarak sizlere göstereceğim oldukça basit ben yapamam bu işi beceremem demeyiniz artık günümüz çağında bilgiye erişim oldukça basit olduğu için kendinizi sıkıntıya sokmayınız.
Benim size önerdiğim ve kullandığım 2022 En Hızlı Dns Adresi CloudFlare tabikide bu seçim size kalmış alternatif olarak Google Dns kullanabilirsiniz.

Başlat menüsünden Denetim Masası » Ağ ve Internet » Ağ ve Paylaşım Merkezi yoluna ulaşınız.
Buradan Bağlantılar bölümünde tıklanabilir şekilde olan ağ ismine basılır. Özellikler yapılandırması altından internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçilerek yine özelliklere tıklanır.
Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneği aktif duruma getirildikten sonra size verilen 2 adet DNS bu alana girilir.